Giovanni Buttacavoli Olaszországban született, ott kezdett el táncolni, aztán a bécsi Balettakadémiára került, ahol a tavalyi esztendőig a junior társulatban volt. A járványhelyzet miatt nem volt lehetősége próbatáncokra járni, azonban a szerencsének köszönhetően mégis tudott felvételizni a miskolci társulatba. Giovanni bécsi tanára és színházunk...

„A szexuál-parapszichológus guruhoz egy viharos éjjelen két fiatal pár érkezik...” – persze, most már nevetünk ezen az egybeesésen. Vagy az is lehet, hogy a természet csak hű akart lenni a szövegkönyvhöz. Mindenesetre június 12-én, három hónapnyi kihagyás után, pont az első premieren tapasztalhattuk meg, milyen is az a viharos éjjel.

Nem túlzás azt állítani, hogy tovább már nem bírtuk volna. Amikor újból engedélyezték a színházi próbák folytatását, a társulat egy emberként lélegzett fel: végre! Szerelmes Shakespeare, Francia rúdugrás, Gépnarancs. Na meg persze a következő évad. Újra itt a helyem.

Az egészségügyi helyzet miatt a Miskolci Nemzeti Színházban is megállt egy picit az élet a függöny mögött. Próbálunk nem csüggedni, és készülünk a mihamarabbi visszatérésre. Ilyenkor merül fel a kérdés: lehet színház nélkül élni?

Laborfalvi Soós Béla operaénekes 25 éve épp Miskolcon kapta meg első nagyszínházi szerepét. Ekkor a Varázsfuvolában Sarastro szerepét játszotta, azóta pedig sokszor tért vissza a teátrumba. Itteni szerepeiről, élményeiről kérdeztük a művészt, akiről az is kiderült, hogy sokkal mélyebb szálak kötik Miskolchoz, mint gondolnánk.

A Miskolci Balett táncművészeihez ezen a héten Elek Tibor Zsolt balettművész érkezett, hogy klasszikus balett kurzust tartson a társulatnak – az évadban ez már a harmadik alkalom, hogy vendégművésszel dolgoznak a táncosok –, így hát előkerültek a spicc cipők, a szoros kontyok, a kecses lábemelések és eszméletlen forgások.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el